ANNEX VI - ESTATUT PROFESSIONAL DE LA REDACCIÓ

CAPÍTOL SÈPTIM - Del comité de redacció i les seues funcions

Article 15.
El Comité de Redacció és l’òrgan de representació professional de la Redacció i exercix funcions de mediació entre esta i l’Empresa. El Comité de Redacció serà la primera instància a què hauran d’acudir les persones afectades en els supòsits previstos.

Article 16.
La Direcció d’Informatius de TVV i la de RAV convocaran, almenys mensualment, una reunió amb el Comité de Redacció, que li traslladarà les consultes, iniciatives i conflictes que hagen sorgit en la Redacció sobre qüestions professionals. En elles, serà funció del Comité de Redacció avaluar l’adequació dels diferents programes de contingut informatiu als principis generals arreplegats en l’Article 1, i suggerirà i plantejarà iniciatives a la Direcció amb vista a crear, potenciar o modificar determinades línies de la programació informativa. El Comité, en cas d’urgència, podrà sol·licitar una reunió extraordinària amb la Direcció dels Servicis Informatius.

Article 17.
És competència del Comité de Redacció convocar i presidir, delegant la presidència en un dels seus membres, les assemblees de la Redacció, llevat de les de caràcter sindical, per mitjà de l’acord previ amb la Direcció d’Informatius. Així mateix, és competència del Comité de Redacció convocar, abans de la fi del seu mandat, l’elecció del Comité que haurà de substituir-lo. La Redacció tindrà dret, almenys, a una assemblea semestral. El Comité i la Direcció d’Informatius acordaran les mesures oportunes per a evitar que les assemblees destorben la marxa normal dels treballs redaccionals.

Article 18.
La Redacció triarà anualment el Comité de Redacció d’entre els seus membres que tinguen una antiguitat no inferior a sis mesos i desenvolupen habitualment la seua tasca en qualsevol dels centres de treball de TVV i RAV. En la TVV, el Comité de Redacció està integrat per cinc membres; en la RAV, per tres. No són elegibles el director d’Informatius, ni els coordinadors, ni els caps de les delegacions ara existents o que pogueren existir en el futur. Tampoc ho seran aquells membres de la Redacció en situació d’excedència. Seran electors els treballadors inclosos en l’àmbit definit en l’Article 3 d’este Estatut. El cens s’actualitzarà 15 dies abans de cada elecció. Els absents i els destinats a les delegacions de TVV o RAV podran votar per correu, per fax o delegar formalment el seu vot en un altre elector. Un elector no podrà tindre la delegació de més de dos vots. El Comité de Redacció designarà del seu si un secretari.

Article 19.
Perquè l’elecció tinga validesa, serà necessari que vote la mitat més un del cens de la Redacció. Si no s’arribara a este grau de participació, s’hauran de fer més convocatòries fins que s’assolisca. Per a ser elegit, els tres primers candidats, en el cas de TVV,– els dos primers, en el cas de RAV– hauran d’obtindre, almenys, el cinquanta per cent dels vots emesos. Si no s’arribara a este percentatge en la primera votació, s’haurà de fer una altra en la qual bastarà, per a ser elegit, la majoria simple dels vots.

Article 20.
Qualsevol dels vocals del Comité de Redacció podrà ser revocat per acord de la majoria de vots d’una assemblea de, com a mínim, la mitat més un de l’esmentat cens. La convocatòria de l’assemblea haurà de fer-la, almenys, el deu per cent del cens. En tot cas, els vocals perdran tal condició al cap d’un any de la seua elecció.

Article 21.
Les candidatures per a l’elecció del Comité de Redacció seran individuals i, per a ser vàlides, en les paperetes de votació cal marcar, com a màxim, tants membres com a llocs a cobrir. En cas de segona votació, en TVV cal marcar, almenys, tres candidats, mantenint la xifra límit de cinc candidats. En el cas de RAV, dos candidats, mantenint la xifra límit de tres candidats.

Article 22.
L’entitat pública Radiotelevisió Valenciana, la Direcció d’Informatius de TVV i la de RAV proporcionaran al Comité de Redacció i a l’assemblea les facilitats necessàries per a l’exercici de la seua missió.

Article 23.
Els membres del Comité de Redacció gaudixen de les garanties recollides als apartats a), b) i c) de l’Article 68 de l’Estatut dels Treballadors.