CAPÍTOL VIII - PRESTACIONS SOCIALS

Article 60. Prestacions socials
El fons per a prestacions socials no experimentarà cap augment per als exercicis 2008 i 2009, sent de 208.400 euros per a eixos exercicis; i s’establix una quantitat de 220.000 euros en 2010 per a les següents prestacions socials dels apartats 1, 2 i 3 a càrrec de l’Empresa als efectes de les quals es dotaran els crèdits necessaris:

1. Ajudes per a estudis dels fills:
a) Estudis d’Educació Infantil, Educació Primària, AIXÒ, Batxillerat i Cicles Formatius: fins a 150 euros.

b) Ensenyança Universitària: fins a 300 euros.

c) Ajuda per a fills no escolaritzats menors de tres anys fins a 150 euros. En el supòsit de fills no escolaritzats que assistisquen a guarderia, jardí d’infància o escola infantil fins a 30 euros mensuals per un màxim d’11 mesos, i cal aportar la documentació justificadora de cada un dels mesos amb dret a la percepció. No s’acceptaran rebuts de collegis en què es realitzen cursos de primària anteriors a preescolar.

Els xiquets majors de tres anys que estiguen cursant estudis regulats per la LOE o qualsevol altre sistema educatiu vigent en la Unió Europea rebran l’ajuda prevista en l’apartat a)

d) En casos de fills amb educació especial es rebrà una ajuda de fins a 100 euros. mensuals havent d’aportar la documentació justificadora de cada un dels mesos amb dret a la percepció.

2. Ajuda per a oculars i pròtesi:
Oculars: Per a concedir estes ajudes s’haurà d’adjuntar a la sollicitud la prescripció facultativa nominal de l’oftalmòleg, òptic o qualsevol altra titulació de la Unió Europea que habilite per a fer este tipus de prescripció.

Per ulleres es pagarà un màxim de 300 euros (Fins a 220 euros per a vidres i fins a 80 euros per muntura). En el supòsit que l’any anterior s’haguera atorgat una ajuda pel mateix concepte, el màxim serà de 120 euros (Fins a 80 euros per vidres i fins a 40 euros per muntura).

Per lentilles es pagarà un màxim de 220 euros el primer any i de 80 euros el segon.

Si la sol·licitud de prestació per este concepte es realitza el segon any com a conseqüència de variació de la graduació respecte a l’any anterior degudament ordenada per facultatiu competent, caldrà ajustarse als màxims del primer any.

L’ajuda per oculars serà per ulleres o lentilles. En cap cas es podrà sol·licitar el mateix any ajuda per a ambdós conceptes, concedint-se una única ajuda per treballador i any.

b) Pròtesi: Es pagarà fins a 300 euros. En gastos superiors a esta quantitat, es pagarà un màxim del 50% del que se supere amb un màxim de 700 euros. En cas que l’any anterior s’haguera atorgat una ajuda pel mateix concepte, el màxim serà de 380 euros.

Les pròtesis ortopèdiques no incloses en la Seguretat Social també percebran este tipus d’ajudes.

Només es rebrà prestació quan es tracte d’obturacions i pròtesis.

c) Comú a oculars i pròtesi:
A les sol·licituds s’adjuntarà l’oportuna factura detallada per conceptes i imports així com la prescripció facultativa per a oculars i ortopèdiques.

En tot cas cap treballador podrà percebre en concepte d’ajudes oculars i per a pròtesis una quantitat superior a 800 euros a fi de distribuir millor els fons entre tots els treballadors.

Sense perjuí de l’anterior, la Comissió Paritària podrà estudiar un altre tipus d’ajudes per als treballadors de l’empresa.

3. Ajudes a estudis dels treballadors.
a) Per a cicles formatius d’educació secundària, 100% del cost de la matricula i llibres, amb un màxim de 200 euros. S’abonarà el 50% de 200 euros. L’altre 50% es pagarà l’any següent en virtut dels resultats obtinguts, i de manera proporcional a les assignatures aprovades, sempre que el treballador supere el 50% de les assignatures de cada curs.

b) Per a estudis d’Accés a la Universitat, Grau Mitjà i Superior el 100% del cost de la matricula, fins a un màxim de 450.75 euros. S’abonarà el 50% de 450.75 euros. L’altre 50% es pagarà l’any següent en virtut dels resultats obtinguts, i de manera proporcional a les assignatures aprovades.

c) Per a estudis d’idiomes en centres oficials i altres cursos d’especialització, sempre que tinga una relació directa amb les funcions exercides en el seu lloc de treball o puga facilitar la seua promoció professional dins de l’empresa, s’abonarà el 100% del cost de la matricula i llibres fins a un màxim de 300 euros.

Només es percebrà l’ajuda d’estudis d’un dels apartats anteriors per treballador i any.

4. Assegurança de vida: l’Empresa mantindrà la pòlissa asseguradora que cobrirà 24.040 euros per a casos de mort o invalidesa permanent absoluta; i altres 24.040 euros addicionals si les dites situacions es produïxen com a conseqüència d’accident de treball.

Es contractarà una pòlissa especial d’assegurança d’accidents que cobrirà 180.300 euros els riscos de defunció i invalidesa permanent per a empleats que estiguen treballant en zona de risc.

5. Menjador: es garantix fins al 31 de Desembre de 2008 un preu de menú de 5.40 euros en el menjador del CPP de Burjassot. Per a la resta d’anys de vigència del present conveni este preu es veurà incrementat, si és el cas, en un percentatge equivalent a l’IPC de l’any anterior.

Es destinarà fins a un màxim de 3 euros per a cadascun dels menjars que facen els treballadors de la resta de centres de treball del Grup RTVV, quan l’hora de dinar o sopar quede inclosa en el seu horari de treball, que es pagaran directament al restaurant amb què es concerte, de manera que la despesa a càrrec del treballador no sobrepasse el preu del menú del CPP de Burjassot.

Les anteriors quantitats s’actualitzaran anualment d’acord amb la Llei de Pressupostos de cada anualitat.

6. Pla de pensions: l’empresa aportarà 41’11 euros mensuals per cada treballador partícip que forme part del Pla de pensions d’acord amb el seu reglament.

Anualment, l’aportació de l’empresa al Pla de Pensions per cada partícip, es veurà incrementada en el mateix percentatge de variació que experimente l’IPC. de l’exercici anterior.

7. Amb la sol·lictud prèvia per l’empleat, l’Empresa procedirà a la retenció en nòmina de la quantitat que aquell determine, i la posarà a disposició del Comité d’Empresa, perquè este la destine a la creació d’un Fons, per a ajuda a organitzacions no governamentals que treballen en l’àmbit de la solidaritat o cooperació amb els països anomenats «Tercer món».

8. L’empresa es compromet a l’estudi, aplicació i publicació, si és el cas, de convenis amb empreses o entitats alienes pèr tal d’oferir servicis en condicions més avantatjoses per als empleats del Grup RTVV.