CAPÍTOL XII - RÈGIM DISCIPLINARI

Article 84. Procediment sancionador
La imposició d’una sanció per falta laboral haurà d’ajustar-se al procediment que a continuació s’establix.

1. Coneguda per l’Empresa la comissió d’un fet que podria ser constitutiu de falta laboral, l’interessat serà cridat a personar-se per a ser escoltat, i se li farà saber que podrà veure’s acompanyat per qualsevol dels treballadors que ostenten representació sindical en l’Empresa.

2. Complit el tràmit anterior i avaluada així la transcendència dels fets, en el cas que la falta s’estime lleu, es dictarà directament l’acord sancionador. En cas que la falta s’estime greu o molt greu l’Empresa formularà l’oportú escrit de càrrec que notificarà a l’interessat i al Comité d’Empresa, o al Delegat Sindical, a opció del treballador, excepte si el treballador manifesta expressament el seu dret a la reserva, de la qual cosa quedarà constància.

3. El treballador tindrà 7 dies per a presentar el seu escrit de descàrrec i proposar la prova en defensa seua. En el mateix termini el Comité d’Empresa o el Delegat Sindical podrà presentar el seu informe. Practicada la prova en el termini màxim de 15 dies, l’Empresa dictarà l’acord sancionador que estime ajustat i ho notificarà a les parts del procediment, i començarà en este moment el termini per a l’exercici de les accions judicials.
En cas de no proposar-se prova, l’acord sancionador podrà dictarse una vegada presentat l’escrit de descàrrec o complit el termini per a fer-ho.

4. Procedirà la readmissió del personal laboral fix de plantilla quan siga declarat improcedent l’acomiadament acordat com a conseqüència de la incoació d’un expedient disciplinari per la comissió d’una falta molt greu.