CAPÍTOL II ÒRGAN DE VIGILÀNCIA

Article 9. Funcions
Seran aquelles que tendisquen a millorar l’eficàcia pràctica del Conveni, a més de les seguents:

a) Interpretar el Conveni, davant les consultes que li siguen plantejades.

b) Vigilància, desenvolupament i seguiment del compliment del Conveni.

c) Conéixer prèviament l’aprovació i resoldre en un termini no superior a 20 dies, les qüestions que presenten les seccions sindicals i que respecte a l’aplicació d’este conveni se substancien davant l’autoritat laboral, Inspecció de Treball, Tribunal d’Arbitratge Laboral de la Comunitat Valenciana i procediments de conflictes col·lectius de l’Article 151 de Llei de Procediment Laboral.
L’empresa i sindicats coincidixen en la necessitat potenciar el caràcter mediador d’esta comissió perquè els treballadors resolguen els seus problemes sense necessitat acudir a la via judicial.

d) Conéixer prèviament l’aprovació de les normes que hagen de regir els processos de selecció, ingressos i ascensos en RTVV, TVV i RAV, perquè n’informen les seccions sindicals o el Comité d’Empresa amb quinze dies d’antelació a l’aprovació de les mateixes pel Consell d’Administració de RTVV. S’hauran de celebrar almenys dos reunions en el termini esmentat.

e) Estudiar i proposar la implantació de prestacions socials.

f) Determinar en el primer trimestre del calendari laboral pel que fa referència als dies festius i de compensació per al compliment de la jornada anual, i les taules retributives anuals que, d’acord amb els criteris establits en el Capítol VII del present conveni, regiran per a cada any de la seua vigència en RTVV, TVV i RAV. Si no hi ha acord sobre el calendari, regirà el que amb caràcter general fixa la Conselleria competent.

g) Totes aquelles establides en este Conveni.