CAPÍTOL II ÒRGAN DE VIGILÀNCIA

Article 10. Procediment d’actuació

1. La Comissió Paritària es reunirà de forma ordinària cada tres mesos, i amb caràcter extraordinari en el termini màxim de 10 dies naturals següents a la seua convocatòria per qualsevol de les parts, les quals podran estar assistides per assessors amb facultat d’intervindre, amb veu i sense vot i en nombre no superior a un per cada part.
No obstant, cada secció sindical representada en la Comissió podrà estar assistida per un assessor sempre que les hores siguen a càrrec de la pròpia secció sindical.
Simultàniament a la petició de convocatòria, s’acompanyarà la documentació oportuna.
En l’orde del dia s’arreplegarà els punts a tractar que hagen presentat qualsevol de les parts.

2. Els acords s’adoptaran per majoria de cada una de les parts,i el vot de la part social serà ponderat en funció de la seua representació en el Comité d’Empresa; esrecolliran en acta i se’n remetrà una còpia a cadascuna de les parts afectades.

3. Per a la validesa dels acords serà necessària l’assistència de, almenys, 2 membres per cada una d’ambdós parts, i cadascuna de les parts tindrà el mateix nombre de vots.

4. A fi de millorar el desenvolupament de les funcions pròpies de la comissió paritària, es constituïxen les següents subcomissions de treball: d’igualtat, d’estudi de funcions, grups i categories professionals, de borsa de treball, de jornades i horaris, d’estudi de l’absentisme laboral i la de formació. Estes comissions tindran caràcter subsidiari respecte de la paritària; es reuniran amb una periodicitat mínima trimestral i tindran composició paritària. Els desacords produïts en dos reunions en qualsevol d’estes comissions s’elevaran a la comissió paritària per al seu estudi i resolució. El 50% dels crèdits horaris d’estes seran a càrrec de l’empresa.