CAPÍTOL III ORGANITZACIÓ DEL TREBALL

Article 13. Mobilitat funcional
1. S’entén per mobilitat funcional interna la possibilitat que un treballador siga destinat a realitzar funcions distintes per a les que va ser contractat, dins el seu grup professional o categories professionals equivalents. La dita mobilitat tindrà caràcter voluntària entre els treballadors; i sense perjuí de tot això, l’empresa davant necessitats productives podrà designar altres treballadors, si és el cas que no n’hi ha.
La mobilitat no tindrà altres limitacions que les derivades de la titulació acadèmica o professional necessària per a exercir la prestació laboral, i en tot cas, el treballador no podrà patir minva en les seues percepcions salarials i en les seues possibilitats de formació i promoció. Es regirà per allò previst a l’Art. 39.1 de l’Estatut dels Treballadors.

2. S’entén per mobilitat funcional externa, la realització de funcions no corresponents al grup professional o categories equivalents. Només serà possible per raons tècniques i organitzatives que ho justifiquen i pel temps imprescindible per a la seua atenció. La dita mobilitat es regirà pel que preveu l’Art. 39.2 de l’Estatut dels Treballadors.

3. Els treballadors que per deficiències físiques o psíquiques, no constitutives d’invalidesa permanent, no puguen prestar servicis en el seu lloc de treball habitual, podran ser destinats, mentre persistisca la deficiència, a un altre lloc de treball d’acord amb la seua capacitat real, però conservant sempre el dret a percebre la retribució corresponent a la seua categoria professional originària.

4. Tant durant el període d’embaràs com durant la lactància del nascut, i per al cas que la permanència en el seu lloc de treball poguera resultar perjudicial per a la salut de la mare o del fill, consultat el metge d’Empresa, la treballadora tindrà dret a l’assignació d’un treball adequat, sense que això puga suposar minva en les seues retribucions i en les seues possibilitats de formació i promoció.

5. La representació dels treballadors serà informada de tots els supòsits de mobilitat funcional que es produïsquen.

6. En els supòsits de treball de superior categoria caldrà ajustar-se al que preveu l’Art. 39 de l’Estatut dels Treballadors.

Quan el treball de superior categoria es prolongue per cinc mesos en un any o set en dos anys, es procedirà a elevar al Consell d’Administració la proposta de convocatòria pública a la plaça corresponent.

Quan un treballador realitze treballs d’inferior categoria serà pel temps imprescindible. Acabat este període, tornarà a realitzar les tasques per a les que va ser contractat.