CAPÍTOL III ORGANITZACIÓ DEL TREBALL

Article 11_bis. Pla d’Igualtat
1. Amb la finalitat d’eradicar i combatre totes les manifestacions que pogueren subsistir de discriminació directa, o indirecta, per raó de sexe, i per a promoure la igualtat real entre dones i hòmens en l’àmbit de l’empresa s’acorda l’elaboració i implantació d’un Pla d’Igualtat.

2. A este efecte es crearà una Comissió d’Igualtat, les funcions de la qual seran l’elaboració, seguiment, vigilància i control del Pla d’Igualtat i qualsevol altra que les parts de mutu acord pogueren decidir.

3. Per a garantir la igualtat entre dones i hòmens i corregir les situacions de desigualtat directes o indirectes que pogueren existir en l’empresa, hauran de ser matèria d’estudi i anàlisi dins del Pla d’Igualtat les següents:
a) Accés a l’ocupació
b) Classificació professional
c) Promoció i formació
d) Retribucions
e) Ordenació del temps de treball
f) Conciliació laboral
g) Prevenció de l’assetjament sexual i de l’assetjament per raó de sexe
h) Comunicació
i) Violència de gènere

4. En qualsevol cas es reconeix per ambdós parts, que el nombre de matèries d’estudi referenciades és ampliable, depenent dels acords a què arribe la Comissió d’Igualtat, garantint com a mínim l’estudi i avaluació les esmentades.

5. Una vegada realitzat l’estudi i anàlisi, es confeccionarà la pertinent avaluació, i s’aplicarà les mesures correctores necessàries i fixarà uns objectius concrets. La Comissió d’Igualtat haurà de controlar periòdicament el grau d’aplicació i la seua efectivitat, i per tant els objectius aconseguits.

6. En allò no regulat en este Article i el seu desenvolupament, s’aplicarà la llei Orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i hòmens i qualsevol altra norma del nostre ordenament jurídic, sempre que puga millorar la situació existent en l’empresa durant la vigència i pròrroga del Conveni.