ANNEX V - NORMATIVA DE DIETES

Article sèptim
1. La utilització de vehicle propi o llogat serà sempre a proposta del treballador, havent de ser autoritzada expressament, sent criteri positiu per a l’adopció d’esta modalitat de transport el que viatge més d’un treballador en el vehicle. El criteri de màxim aprofitament del vehicle, implica l’obligació, si és el cas, de transportar l’equip tècnic i personal adscrit, sempre que la capacitat del vehicle ho permeta. Els treballadors que, amb l’autorització prèvia de l’empresa, utilitzen en els desplaçaments vehicles propis, se’ls pagarà el quilometratge, i si és el cas, l’increment per transport de treballadors addicionals així com el peatge d’autopista, d’acord amb allò que s’ha estipulat en el Conveni Col·lectiu vigent. El propietari del vehicle rebrà, pel primer treballador addicional que, per raons de servici es desplace en el mateix vehicle, un 10% més per quilòmetre, i un 5% més per cada un dels restants, sempre que l’empresa ho autoritze.

Quan es transporte en el vehicle del treballador l’equip tècnic i este supere els 15 quilos de pes, s’abonarà per tal concepte un 5% de l’import del quilometratge.

2. Els treballadors que, amb l’autorització prèvia de l’empresa, utilitzen en els desplaçaments vehicles llogats, se’ls abonarà el cost total del lloguer, de l’assegurança i del combustible i si és el cas el peatge d’autopista.

3. Si el desplaçament s’efectua en vehicle de l’empresa, correran del seu càrrec els gastos de combustible, manteniment, assegurança i reparacions i, si és el cas, el peatge d’autopista, i s’haurà de comportar el treballador amb la deguda responsabilitat pel que fa a l’ús del vehicle, i el compliment del Codi de Circulació.