ANNEX VI - ESTATUT PROFESSIONAL DE LA REDACCIÓ

CAPÍTOL QUART - De la clàusula de consciència

Article 5.
S’entén per clàusula de consciència la facultat que té cada membre de la Redacció per a negar-se a fer un determinat treball que li siga encomanat, quan considere que vulnera els principis de l’ordenament constitucional o la Llei de Creació de RTVV o violente la seua consciència. El Comité de Redacció, a petició de la persona interessada o de la Direcció d’Informatius, mitjançarà en el conflicte tractant que es resolga en l’àmbit de l’Empresa.

Article 6.
Quan l’afectat invoque la clàusula de consciència davant els Tribunals de Justícia, la resolució judicial que estime o desestime la pretensió del membre de la Redacció s’inclourà, una vegada siga ferma, en un informatiu, com més prompte millor i de la manera que acorden el cap d’Informatius i el Comité de Redacció. Si no hi haguera acord, la resolució haurà de fer-se pública com estime el cap d’Informatius i en una edició habitual de l’informatiu Noticies 9, en el cas de TVV. En el cas de RAV, en una de les tres edicions informatives principals (matí,vesprada o nit).

Article 7.
La invocació de la clàusula de consciència no serà motiu de trasllat o sanció del membre de la Redacció que la invoque. L’ús fraudulent de la invocació de la clàusula de consciència serà motiu de sanció i serà determinat, a denúncia de qualsevol de les parts, pel Comité de Redacció i els representants de l’Empresa, de manera paritària.

Article 8.
Els periodistes-redactors i els operadors de càmera, com a responsables directes de les informacions que elaboren, firmaran les notícies que s’emeten en la forma que es determine. Ningú estarà obligat a firmar aquells treballs que hagen tingut alteracions de fons que no siguen resultat d’un acord previ.

Article 9.
Quan la mitat més un d’una assemblea de com a mínim el cinquanta per cent de la Redacció de TVV o RAV considere que una posició dels respectius informatius vulnera algun principi de la Llei de Creació es podrà exposar, a través d’una edició de l’informatiu Noticies 9, i en el termini més curt possible, la seua opinió discrepant. En el cas de RAV es farà a través d’una de les edicions informatives principals (matí,vesprada o nit). Junt amb la seua opinió, el Comité de Redacció farà arribar a la Direcció d’Informatius una còpia de l’acta de l’assemblea on constarà la relació d’assistents i el resultat de la votació.