ANNEX VI - ESTATUT PROFESSIONAL DE LA REDACCIÓ

CAPÍTOL TERCER - De l’observança dels principis generals de la Llei de Creació de RTVV

Article 4
Dins les orientacions de la Llei de Creació de l’entitat pública Radiotelevisió Valenciana, els principis que regiran els informatius de TVV i RAV es condensen en els termes següents:

1. Els informatius de TVV i RAV són veraços, imparcials i objectius, defensors de la democràcia pluralista, i assumixen el compromís de guardar l’ordre democràtic i legal establit en la Constitució i en l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana. Dins este marc, acollirà totes les tendències, excepte aquelles que propugnen la violència, xenofòbia, el racisme o qualsevol altra actitud inconstitucional per al compliment de les seues finalitats.

2. Per a garantir la promoció i protecció de la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana, els programes elaborats pels servicis informatius de TVV i RAV s’emetran en valencià, respectant la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià i les seues normes d’aplicació, seguint els criteris utilitzats en el moment de l’aprovació d’este Estatut per la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència.

3. Els membres de la Redacció d’Informatius de TVV i RAV rebutjaran qualsevol pressió de persones, partits polítics, grups econòmics, culturals, religiosos, socials o ideològics que tracten de posar la informació al servici dels seus interessos. Esta independència i la nomanipulació de les notícies són una garantia per als drets dels espectadors/oients la salvaguarda de la qual constituïx la raó última del treball de la Redacció.

4. Els membres de la Redacció de TVV i RAV no haurien de simultaniejar el seu treball amb altres vinculats a gabinets d’imatge, relacions públiques o agències de publicitat.

5. Cap membre de la Redacció de TVV i RAV podrà ser obligat a realitzar treballs amb estricta finalitat publicitària o propagandística, excepte els d’autopromoció de la cadena que s’elaboraran amb les mateixes garanties que la resta d’informacions.

6. Com a desenvolupament del respecte als principis abans esmentats:
a) Cap membre de la Redacció de TVV i RAV podrà esbiaixar o distorsionar informació per a afavorir amb açò, directament o indirectament, els seus interessos personals, ideològics o de qualsevol altre tipus, o de persones relacionades amb ell.

b) Cap membre de la Redacció de TVV i RAV podrà rebre diners de persones o institucions alienes a l’Empresa, com a contraprestació, gratificació o recompensa per la labor que efectua a compte i per càrrec del mitjà per al qual treballe. Tampoc podrà rebre regals o donacions el valor dels quals supere les habituals fórmules de cortesia.

c) Tot membre de la Redacció de TVV i RAV té dret a la propietat intel·lectual del producte del seu treball. Mitjançant la seua vinculació salarial a l’Empresa, cedix els seus drets de reproducció d’este treball. Els originals podran ser reproduïts en altres mitjans amb què l’Empresa arribe a un acord de venda o cessió. D’açò s’informarà els membres de la Redacció que hagen intervingut directament i hauran de fer constar els seus noms.