CAPÍTOL III ORGANITZACIÓ DEL TREBALL

Article 16. Trasllat Forçós
1. El trasllat d’un treballador per raons econòmiques, tècniques, organitzatives o productives, es regirà pel que disposa l’Art.40 de l’Estatut dels Treballadors, amb les particularitats previstes en el present Article . Prèviament a l’efectivitat del trasllat s’obrirà un període de consultes de 15 dies en la Comissió Paritària.
No es considerarà trasllat quan el centre de treball a què es destine el treballador, diste menys de 15 km. de l’originari, o del domicili habitual del treballador.

2. El treballador el trasllat del qual supose canvi de domicili, tindrà dret a les compensacions seguents:
– Gastos ocasionats pel trasllat del treballador i dels familiars al seu càrrec.
– Dos mensualitats de salari, que seran quatre quan tinguera familiars a càrrec seu.
– Una indemnització mensual equivalent al 10% del salari base, que es percebrà mentre dure el trasllat i com a màxim durant 5 anys.

3. La decisió de canviar o no de domicili, correspon al treballador. En el cas que el trasllat no comporte l’efectiu canvi de residència, el treballador tindrà dret, com a compensació per raó del major cost econòmic i de temps de desplaçament, a la indemnització mensual abans esmentada més dos mensualitats de salari, o quatre, si és el cas.

4. Les tres compensacions anteriors tenen el caràcter de percepcions extrasalarials, donada la seua naturalesa indemnitzadora.
En el cas que el treballador decidisca rescindir el seu contracte, tindrà dret a una indemnització de trenta dies de salari per any de servici.
En cap cas pot afectar els representants dels treballadors.