CAPÍTOL IV - INGRÉS, PROMOCIÓ I PLANTILLES

Article 23. Borsa de Treball
En el termini d’un any des de la firma del present conveni, la Comissió Paritària constituïda en comissió negociadora redactarà un nou articulat de Borsa de Treball que desenrotllarà, entre altres principis, el dret a la promoció dels treballadors del Grup RTVV; estarà vigent el seguent text fins a la firma de l’acord.

1. La contractació temporal, en qualsevol modalitat, es farà per mitjà de les borses de treball. Es constituiran tantes borses de treball com categories existisquen en el Conveni Col·lectiu.

La borses de treball estaran integrades per un nombre de treballadors no superior al 150% del personal contractat temporalment en la mateixa categoria de l’any anterior, sense que açò puga impedir en cap cas l’accés a la borsa dels treballadors amb contracte fix.

Excepcionalment, i amb la sol·lictud prèvia d’alguna de les parts que formen la comissió de la borsa de treball, podrà convocar-se un nombre superior de places a l’assenyalat en este punt. L’acord, motivat, requerirà l’aprovació de la majoria dels membres. Si les borses s’esgotaren s’incorporaran els candidats en el mateix ordre en què hagueren quedat, si és el cas, en la llista d’espera amb el resultat de les proves específiques de borsa de treball. El nombre de candidats que s’incorpore serà el que la comissió establisca.

2. Les borses de treball s’aplicaran per a la contractació temporal amb l’excepció de presentadors i guionistes. Excepcionalment i quan ho exigisquen les peculiars característiques de la producció, es podran contractar realitzadors sense fer ús de la borsa de treball corresponent, prèvia informació motivada a la comissió de borsa.

3. La constitució de les diverses borses de treball es farà en llista única per a cada categoria, per mitjà de la incorporació ordenada de persones que estiguen en alguna de les situacions baix descrites i complisquen els requisits establits en l’última convocatòria per a cada un dels blocs ordenats de la forma seguent:
1r. Personal de RTVV i les seues Societats que haja aprovat sense plaça en l’últim procés de selecció de promoció interna per ordre de puntuació.

2n. Personal que ha superat les últimes proves públiques d’accés, però no haja obtingut plaça per ordre de puntuació.

3r. El personal que ha superat el procés de selecció oportú i haja finalitzat les seues pràctiques en l’empresa.

4t. El personal que haja superat les proves públiques especifiques de borsa de treball per ordre de puntuació.

5t. La resta del personal amb contracte indefinit que sol·licite la seua incorporació a la borsa. Dit personal tindrà dret a entrar en la Borsa en la seguent reunió de la Comissió de Borsa a la sol·licitud que permeta la seua inclusió en la mateixa, si bé ocuparà l’últim lloc de la llista mentre no s’aplique els criteris d’ordre que es realitzaran en els mesos d’octubre i abril de cada any. L’ordenació d’este personal es farà respectant els criteris d’antiguitat i mèrits, segons barem establit per la Comissió de Borsa de Treball. El personal que opte per esta via haurà de complir els requisits establits en promoció interna o oposició lliure en l’última convocatòria.

4. La renovació de les borses vindrà determinada per la celebració de processos de selecció de personal substanciats en promoció interna, oposició lliure, contractes en pràctiques (a la seua finalització) o proves específiques de la borsa de treball. Només es convocaran proves específiques de borsa de treball quan siga necessari, sent la Comissió de Borsa l’encarregada d’elaborar les bases per a la realització de proves específiques de borsa, i les traslladarà al Consell d’Administració per a que les aprove.

Amb la renovació de cada Borsa de Treball, es produirà una alteració en l’ordenació de les persones incorporades a cada bloc de la mateixa.

5. Una vegada constituïdes les borses de treball, l’empresa contractarà seguint l’orde establit. No obstant, l’empresa podrà seleccionar el candidat més adequat per a cada una de les necessitats de contractació d’entre els cincs primers de la llista. En este punt s’entén que es formaran grups de cinc candidats que en tant no hagen sigut contractats no es podrà passar al grup seguent.

6. El personal amb contracte laboral indefinit de RTVV i les seues societats que fóra triat per a una contractació de caràcter temporal, veurà suspés el seu contracte de treball amb dret a reincorporar-se al seu lloc quan finalitze la contractació eventual. Esta reincorporació serà immediata, sense que el treballador deixe de percebre salaris i sense menyscabament de cap dels seus drets laborals.

7. Una vegada decidida la convocatòria de proves específiques de selecció per a la constitució de qualsevol de les borses de treball, es designarà un Tribunal per a cada una, compost per dos membres del Consell d’Administració, dos membres designats pel director general i dos membres designats pels representants dels treballadors amb les funcions seguents:
– Recepció i admissió de sol·licituds.
– Determinar els continguts de les proves.
– Realització i valoració de les proves de selecció.
– Elaboració del llistat d’aprovats per ordre de puntuació i en el nombre establit.

8. La comissió de borsa serà l’encarregada de l’elaboració definitiva de les llistes d’integrants de les Borses de Treball, seguint els criteris d’ordenació establits. Se celebraran reunions trimestrals de la comissió de borsa, on l’empresa lliurarà a la part social amb una antelació mínima d’una setmana el llistat de contractacions efectuades per la societat en eixe període que comprendrà els aspectes seguents: nom del treballador, categoria professional, data d’incorporació, durada de la mateixa així com el tipus de contracte i les eventuals renúncies que es produïsquen en les ofertes de contractació.

9. Quedaran exclosos de la Borsa els aspirants que, han estat contractats però no superen el període de prova, així com els que incórreguen en falsedat respecte de la instància, dades, currículum o documentació presentada, tot això sense perjuí de les accions legals que procedisquen.

10. L’empresa podrà contractar, sense utilitzar les borses de treball corresponents, un nombre de treballadors equivalent al 3% de la plantilla. Esta reserva podrà ser utilitzada únicament per a personal de confiança que ocupe llocs de treball de suport o assessorament als directius de l’empresa. Els contractes que se celebren a càrrec d’este percentatge seran comunicats a la comissió de la borsa.