CAPÍTOL IV - INGRÉS, PROMOCIÓ I PLANTILLES

Article 22. Promoció interna
1. La promoció interna s’estructura com una forma de selecció de personal fix.

2. Les places a cobrir per mitjà dels processos de selecció de personal (promoció interna i lliure concurrència) seran els que l’Empresa decidisca en cada període, havent de ser escoltats prèviament els representants dels treballadors.

3. Podran presentar-se al procés de promoció interna a les distintes categories existents qualsevol treballador fix que reunisca els requisits d’esta i tinga com a mínim tres anys d’antiguitat en l’Empresa.

4. El nombre de places que s’hauran d’oferir en el procés de promoció interna, serà de almenys el 50% del total de les places que es cobriran. Este percentatge es computarà categoria per categoria i en el global de les places a cobrir, assignant-se l’excés imparell de la quota a la promoció interna; si bé, quan en alguna categoria el nombre de places a cobrir per ser 1 impedisca l’aplicació d’este percentatge, l’empresa tindrà llibertat per a oferir-les a torn de promoció interna, o per convocatòria pública de general concurrència.

5. La promoció interna podrà realitzar-se a places de distinta Empresa de la que es pertany.

6. Proves.
a) Concurs de Mèrits, on es valorarà el currículum junt amb l’experiència per a la plaça a cobrir, amb una valoració del 50% del total.
b) Una prova o examen que es valorarà amb l’altre 50% de la puntuació total.

7. Comissió de Selecció: els representants dels treballadors formaran part d’ella, en proporció d’1/3 del total de la mateixa i en tot cas, amb 2 membres com a mínim.

8. Període de prova: als treballadors que superen les proves de promoció interna se’ls reservarà la categoria original durant este període.
No podrà prorrogar-se cap contracte que puga impedir la incorporació a la seua categoria d’un treballador que haja superat les proves de selecció corresponents, tant si es tracta de promoció interna com de convocatòria pública.