CAPÍTOL V - JORNADA I HORARIS DE TREBALL

Article 28. Modalitats d’Horari
1. Horari Fix. És l’establit amb caràcter permanent, a pesar de la qual cosa podrà veure’s modificat una vegada a l’any i amb un avís previ de 15 dies. Quan les necessitats de producció així ho exigisquen, l’empresa podrà realitzar una segona modificació d’horari que haurà de justificar-se davant la Comissió Paritària. Qualsevol altre canvi haurà de comptar amb l’aprovació d’esta.

2. Horari a Torns. És l’horari que es fixa per a organitzar el treball d’un grup de treballadors que ocupen els mateixos llocs de treball, segons un cert ritme planificat i establit per períodes. S’establiran tants torns com requerisquen les necessitats del servici. Esta modalitat podrà ser fixa (quan el treballador siga assignat sempre al mateix torn) o rotatòria (quan el treballador canvie periòdicament de torn). En el règim de treball a torns, quan l’organització del treball ho exigisca, es podran computar per períodes de fins a 4 setmanes, els descansos setmanals. En cap cas els dies de treball consecutius podran excedir 10.

Els treballadors adscrits a este sistema d’horari, coneixeran la distribució de l’horari de cada mes, almenys amb 15 dies d’antelació, i els horaris seràn firmats i segellats per l’Empresa.
En la planificació dels torns, s’aplicarà la distribució dels mateixos de forma equitativa, i haurà d’evitar-se la coincidència de realitzar en una setmana l’últim torn i en la següent el primer.
Els treballadors podran intercanviar els torns de mutu acord, amb el vistiplau del cap immediat superior.