CAPÍTOL V - JORNADA I HORARIS DE TREBALL

Article 27. Modalitats de Jornada
1) Els diferents grups horaris podran adoptar les següents modalitats de jornada:
a) Jornada Partida. És la realitzada en període diurn, té una interrupció d’1 hora com a mínim i 2 com a màxim. El temps d’interrupció per a dinar estarà comprés entre les 13.00h i les 16.30h. L’assignació de la jornada partida inclourà la comunicació de les hores d’entrada i eixida tant per al primer bloc com per al segon.

b) Jornada Continuada. És l’establida en un únic bloc cada dia. Hi haurà una pausa per al descans de 20 minuts consecutius que es computarà com a jornada efectiva a tots els efectes. Les dites jornades seran planificades pels responsables dels centres directius en funció de les necessitats del servici i les circumstàncies familiars de cada treballador adscrit.

La jornada de matí no podrà excedir les 15.30 hores, excepte en el cas dels treballadors d’informatius, l’horari del qual podrà allargar-se fins a les 16 hores, per necessitats del servici, amb una compensació equivalent al temps en què s’haja excedit de les 15.30 hores.

c) Jornada Nocturna. És aquella que es realitza íntegrament, en còmput setmanal i diari, entre les 21.00 i les 07.00h, i té una reducció diària de 30 minuts o 2h i 30 minuts setmanals. El temps de descans serà de 45 minuts, dels quals 20 es computaran com a jornada efectiva i els 25 restants no, i s’allargarà en l’esmentat temps l’horari d’eixida.

d) S’establix una jornada de treball efectiu de 35 hores setmanals, que podran ser distribuïdes sempre que les circumstàncies de la producció ho requerisquen en quatre dies a la setmana: de dilluns a dijous, de dimarts a divendres, de dimecres a dissabte i de diumenge a dimecres.

e) Quan la jornada siga de quatre o cinc dies i comprenga entre ells dissabte i diumenge es procurarà adscriure els treballadors mitjançant un acord; en el cas de no existir este s’assignarà amb caràcter rotatori.

f) Per tal de fomentar la conciliació de la vida familiar, laboral i professional dels treballadors, els responsables dels centres directius podran establir d’acord amb els treballadors, per escrit i firmat, jornades de treball diferents de les pactades en este conveni. Les dites jornades seran aprovades per la Secretaria General prèviament a la seua aplicació, i comunicades a la Comissió Paritària, que resoldrà en un termini màxim de quinze dies les discrepàncies en la matèria.

2) En els casos de jornada partida o continuada sense ser cap d’elles jornada nocturna, tal com ho definix l’apartat c) del punt 1 del present Article , però que finalitze en horari nocturn, el temps de descans serà de 45 minuts dels quals 20 es computaran com a jornada efectiva i els 25 restants no, i s’allargarà en l’esmentat temps l’horari d’eixida. Este cas no s’aplicarà si la jornada finalitza a les 22 hores. L’hora d’interrupció per a sopar estarà establida entre les 19:00 i les 24:00 hores