CAPÍTOL V - JORNADA I HORARIS DE TREBALL

Article 26. Jornada de Treball
1. La jornada ordinària setmanal de treball efectiu serà de 35 hores.

En els processos productius de Nadal, Magdalena, Falles, Sant Joan, Setmana Santa, 9 d’Octubre i fins a un màxim de tres esdeveniments més de caràcter extraordinari, i per al personal adscrit als operatius implicats, la jornada de treball serà de còmput quinzenal, considerant-se com a hores extraordinàries les que superen les 80 hores quinzenals.

2. Als efectes de càlcul del valor de l’hora efectiva del treball, una vegada descomptats els dies festius, els corresponents a descansos setmanals i els de vacances, s’establix una jornada ordinària de 1568 hores, que serà la jornada efectiva anual de treball. El salari dels treballadors la relació contractual del qual siga inferior a un mes de durada serà el resultat de dividir el salari brut anual de la seua categoria professional entre 1.568 hores, multiplicat per les hores treballades.

3. Sense perjuí del que establix el paràgraf 1r els treballadors que perceben el plus de disponibilitat estaran subjectes a una jornada de 37 hores i mitja.

4. Els treballadors que, per unes causes o per unes altres hagen sigut contractats específicament per a jornades inferiors a la pactada en este Conveni, estaran al que disposen els seus corresponents contractes.

5. Establits els horaris a què estan adscrits els treballadors, excepcionalment i davant d’eventualitats no previsibles a l’hora de l’organització del treball per departament, es podrà prolongar la jornada pel temps mínim indispensable per a salvar l’eventualitat i sense superar les 9 hores de jornada ordinària.

Esta prolongació serà compensada posteriorment com a hores extraordinàries, amb la reducció corresponent dins la mateixa setmana i, en el cas de no ser possible, en la següent. Tant la variació com la compensació afectaran l’hora d’eixida.

Com que esta prolongació de jornada ha d’obeir a circumstàncies excepcionals i no previsibles, no podrà afectar un mateix treballador més d’una vegada en la mateixa setmana, i es notificarà per escrit al Comité d’Empresa en el cas que afecte un mateix treballador més d’una vegada en la mateixa setmana.

6. La jornada efectiva de treball es considerarà sempre integrada per les hores de treball, és a dir, el temps transcorregut des de l’inici de la jornada per la incorporació del treballador al seu lloc, fins a l’acabament de la mateixa, exclosos els temps d’interrupció o descans per al menjar o el sopar.

7. En el cas de desplaçar-se per raons del servici a causa del caràcter itinerant del treball, quan este es faça en el mateix dia, el còmput de la jornada es farà d’acord amb el temps real i total que dure el treball, des del moment que l’empleat inicia el seu horari en el centre de treball permanent al qual està adscrit, fins que acabe el treball en l’esmentat centre, incloent-se el temps emprat en el viatge.