CAPÍTOL VI - VACANCES, PERMISOS, LLICÈNCIES I EXCEDÈNCIES

Article 35. Excedència voluntària
1. Els treballadors amb una antiguitat, almenys d’un any en l’Empresa, tenen dret a què se’ls reconega la situació d’excedència voluntària, per un període no menor de quatre mesos i no major de cinc anys. Este dret només podrà ser exercitat novament pel mateix treballador si han transcorregut tres anys des del final de l’anterior excedència.

2. El treballador excedent tindrà dret a la reserva del lloc de treball durant el primer any, així com al reingrés, amb preferència sobre qualsevol treballador, en les noves contractacions de personal amb categoria igual a la seua.
A estos efectes s’entendrà que hi ha vacant fins al moment de la publicació de les proves per a la selecció del personal fix de plantilla.
Si hi haguera diversos treballadors de la mateixa categoria en expectativa de reingrés, tindrà preferència qui ho sol·licite primer. A estos efectes, l’Empresa portarà el control d’entrada de les sol·licituds de reingrés.
Si al sol·licitar-se el reingrés, la plaça haguera sigut amortitzada, tindrà preferència a una vacant de semblant categoria. En qualsevol cas no es podrà amortitzar una plaça una vegada sol·licitat el reingrés.

3. El temps que ha etsta en situació d’excedència voluntària no es computarà per a cap efecte.