CAPÍTOL X - SALUT LABORAL

Article 67. Funcions
Les funcions específiques del Comité de Seguretat i Salut són les recollides en la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, resultant per al nostre àmbit les següents:
1. Ser informat per l’Empresa dels riscos que resulten de les avaluacions ambientals i de vigilància de la salut dels treballadors de tots els centres de treball.

2. Proposar a l’Empresa una planificació per a la inspecció sistemàtica de les condicions de salut que afecten tots els llocs de treball, així com inspeccions puntuals quan fóra necessari, participant en la realització i avaluació de les mateixes.

3. Actuar coordinadament amb el servici de prevenció de l’empresa en totes aquelles matèries que abaste la dita funció preventiva.

4. Exercir les facultats que se li confien en l’Article 19 de l’Estatut dels Treballadors.

5. Ser informada i escoltat per l’Empresa de les condicions de contractació del servici de menjador i cafeteria, en tant que afecten la qualitat i les garanties sanitàries del servici de restauració, i vetlar pel seu compliment.

6. Col·laborar amb l’Empresa en qüestions relacionades amb les revisions mèdiques anuals, tenint accés als resultats globals estadístics d’aquelles.

7. Rebre informació trimestralment sobre els accidents de treball ocorreguts en l’àmbit de l’activitat de l’empresa, així com de les dades de les malalties que es recullen en la memòria anual.

8. Vetlar, en suma, pel compliment de la normativa en matèria de seguretat i higiene i la millora de les condicions de treball per mitjà de les propostes i iniciatives que cada situació requerisca, en tots els centres de treball.