CAPÍTOL X - SALUT LABORAL

Article 68. Funcionament
1. El Comité de Seguretat i Salut es reunirà trimestralment convocat pel seu President amb caràcter ordinari, i amb caràcter extraordinari quan ho considere necessari el President, ho sol·licite la majoria dels seus membres o la totalitat de la representació dels treballadors de tal Comité.

2. El Comité de seguretat i salut establirà els mecanismes de registre i tractament estadístic adequats per al compliment dels seus fins, i l’Empresa es compromerà a facilitar i possibilitar la seua dotació, així com la del material bibliogràfic i publicacions periòdiques sobre el tema de Salut Laboral.

3. El Comité de Seguretat i Salut podrà veure’s assistit per personal qualificat que prestarà el seu assessorament tècnic en les qüestions que li siguen sotmetes.

4. En coordinació amb el Comité de seguretat i salut l’Empresa dedicarà especial atenció a la formació en matèria de salut i seguretat laboral, tant dels membres de l’òrgan citat com de la resta de treballadors, i s’impartiran els cursets que la dita formació exigisca.

5. Els membres del Comité, en cas de desplaçament pel desenvolupament de les seues funcions, tindran dret a la percepció de dietes, sempre que el Comité de seguretat i salut siga informat. La sol·licitud, excepte en cas d’emergència, es realitzarà a través del President, que serà l’autoritzat per al pagament de dietes.

6. Amb motiu de les necessitats sorgides en matèria de prevenció de riscos laborals, i per a atendre les previsions legals en la dita matèria, es reconeix un crèdit de 90 hores mensuals a favor de les seccions sindicals d’empresa, que serà disfrutat indistintament per qualsevol dels seus delegats o membres del Comité d’Empresa.