CAPÍTOL XI - DRETS SINDICALS

Article 76. Seccions sindicals
Els treballadors afiliats a una Central Sindical legalment constituïda, podran constituir una secció sindical. Estes tindran les següents competències:

a) Difondre publicacions i avisos de caràcter sindical o laboral en els locals de l’Empresa, i no podent ser obstaculitzats en les seues tasques d’afiliació sindical i sense que l’exercici d’estos drets puga interferir el treball.

b) Triar Delegats Sindicals que representen als afiliats a la Secció Sindical.

c) Utilitzar els servicis d’experts sindicals, economistes, advocats etc. en els temes col·lectius, amb accés als locals de l’Empresa, respectant les normes internes de Seguretat.

d) Reunir als afiliats en els locals de l’Empresa, i compliran els mateixos requisits establits per a la convocatòria de les Assemblees.

e) Ser informat dels acomiadaments que afecten treballadors afiliats al seu Central Sindical, sempre que l’Empresa tinga coneixement de la seua condició d’afiliat.

L’Empresa habilitarà locals amb les condicions i equipament adequats per a l’ús de cada una de les Seccions legalment constituïdes.

Així mateix l’Empresa habilitarà els taulers d’anuncis suficients, perquè les Seccions Sindicals duguen a terme la seua activitat sindical.