CAPÍTOL XI - DRETS SINDICALS

Article 78. Assemblees
1. Els treballadors podran realitzar Assemblees en els locals de l’Empresa per a tractar temes d’interés comú en matèria laboral o social.

2. L’Empresa autoritzarà la celebració d’Assemblees dins les hores de treball fins a un màxim de 15 hores anuals a càrrec de l’empresa, i altres cinc hores a compensar pels treballadors en l’empresa.

Les dites hores es distribuiran de la forma següent:
– El 50% a disposició del Comité d’Empresa i a la iniciativa del 33% dels treballadors.
– L’altre 50% a disposició de les Seccions Sindicals, en proporció al percentatge de vots obtinguts en les eleccions sindicals.

3. Les Assemblees convocades pel Comité o pels treballadors seran obertes per a tot el personal de l’Empresa, i s’hauran de respectar i garantir en tot moment les necessitats de funcionament de l’Empresa.

4. Amb motiu de la negociació del Conveni Col·lectiu, i sense que computen per a les 15 hores abans indicades, podran convocar-se dins la jornada laboral fins a tres Assemblees.

Fora de les hores de treball, i amb l’autorització prèvia de l’Empresa, podran realitzar-se totes les Assemblees que es convoquen.

5. La convocatòria es comunicarà, llevat que es donen raons objectives d’urgència, amb una antelació mínima de 48 hores a la Direcció de l’Empresa, fixant-se en la dita comunicació la data, hora, orde del dia, participants en la mateixa i la seua durada.