CAPÍTOL XII - RÈGIM DISCIPLINARI

Article 79. Normes Generals
1. Tindran la consideració de faltes els incompliments contractuals enumerats en l’Article 54 de l’Estatut dels Treballadors i les establides en este capítol.

2. No podrà considerar-se indisciplina o desobediència en el treball la negativa a executar ordres que vulneren el que establix el present conveni o que constituïsquen una infracció de l’ordenament jurídic.

3. No es considerarà injustificada la falta al treball que derive de la privació de llibertat al treballador ordenada per l’Autoritat Governativa o Judicial, si el treballador és posteriorment absolt dels càrrecs que se li hagueren imputat, o siga sobresegut el procediment.

4. Qualsevol treballador podrà donar compte per escrit, directament o a través dels seus representants dels actes que suposen falta de respecte a la seua intimitat o a la consideració deguda a la seua dignitat humana i laboral. L’Empresa obrirà l’oportuna informació i instruirà, si és el cas, l’expedient disciplinari que procedisca. El que ací s’exposa s’aplicarà quan es lesionen drets dels treballadors reconeguts en este conveni i en la normativa vigent i quan es deriven perjuís notoris d’orde moral o material per al treballador.