CAPÍTOL XI - DRETS SINDICALS

Article 71. Competències
Com a complement i desenvolupament de les competències establides en l’Art. 64 de l’Estatut dels Treballadors correspon al Comité d’Empresa:
a) Vetlar per mitjà dels seus representants en els Tribunals Qualificadors, perquè el procés de provisió de vacants es desenvolupe d’acord amb les Bases que el regulen i sempre amb respecte als principis d’igualtat, no discriminació i mèrit.

b) Vetlar perquè la mobilitat funcional i geogràfica que puga afectar els treballadors es duga a terme amb respecte al que establixen l’Estatut dels Treballadors i el present Conveni. El Comité d’Empresa haurà de ser informat prèviament de tota mobilitat geogràfica que se supose que serà superior a 3 mesos.

c) Conéixer i ser escoltat respecte a la implantació o revisió dels sistemes d’organització del treball i de les modificacions substancials en les condicions d’este.

d) Intervindre en el procediment sancionador, llevat que l’interessat manifeste expressament el seu dret de reserva. En tot cas, serà informat de la imposició de sancions per les faltes greus i molt greus.

e) Conéixer i emetre el seu parer en les condicions de contractació del servici de menjador pel que puga afectar la qualitat i preu del servici.

f) Conéixer i ser escoltat respecte als plans de Formació que pretenga implantar l’Empresa.

g) Revisió dels plans de formació realitzats per l’Empresa.

h) Rebre la informació remesa al Consell d’Administració pel que fa al que establix l’Art. 64.3 de l’Estatut dels Treballadors.

i) Conéixer les modificacions de plantilla aprovades pel Consell d’Administració de RTVV, en un termini de 72 hores des de l’aprovació de la mateixa, sense perjuí del seu dret a emetre l’informe previst en l’Art. 64.4 a) de l’Estatut dels Treballadors.