CAPÍTOL V - JORNADA I HORARIS DE TREBALL

Article 31. Hores Extraordinàries
1. Es consideren hores extraordinàries totes aquelles que superen les 35 hores setmanals o les nou diàries, a excepció d’allò que s’ha establit per als processos productius previstos en l’Article 26.1. Així mateix, tindran consideració d’hores extraordinàries les que superen la jornada de treball pactada.
Les hores extraordinàries es compensaran en els termes de l’Article 53.
Les hores extraordinàries tindran el tractament d’obligatòries amb caràcter col·lectiu i de voluntàries individualment atenint-se als criteris seguents:
– Abans que un treballador siga obligat a realitzar hores extraordinàries, el cap del Departament o Secció, preguntarà si hi ha algun altre que al seu entendre, per la seua categoria, puga realitzar el servici que es necessita i estiga disposat voluntàriament a realitzar-les.
– Podrà negar-se un treballador a realitzar hores extres quan requerit per a realitzar-les presente un altre treballador amb les característiques descrites en el paràgraf anterior que estiga disposat a realitzarles.
– No obstant això, tindran la consideració d’obligatòries les que tinguen com a finalitat la conclusió d’un treball que requerisca necessàriament la continuïtat del mateix treballador que el va iniciar.
Per al treball del cap de setmana caldrà ajustar-se al que dispose l’Article 29 d’este Conveni.

2. Tindran la consideració d’hores extres per causa de força major, a l’efecte de la seua cotització a la Seguretat Social, les necessàries per a previndre o reparar sinistres o altres danys extraordinaris i urgents. Estes hores no es tindran en compte per al còmput del nombre màxim d’hores extraordinàries.

3. El Comité d’Empresa rebrà mensualment informació sobre el nombre d’hores realitzades per cada treballador.