CAPÍTOL VI - VACANCES, PERMISOS, LLICÈNCIES I EXCEDÈNCIES

Article 32. Vacances
1. S’establixen unes vacances anuals de 22 dies laborables, excepte per als treballadors adscrits al torn intensiu de cap de setmana i, en este cas, la durada serà de 13 dies laborables.
El personal que complisca 15 anys d’antiguitat en l’empresa tindrà dret a 1 dia hàbil addicional, afegint-se un dia hàbil més en complir els 20 i 25 anys d’antiguitat respectivament.
Este dret reconegut es farà efectiu a partir de l’any natural seguent al del compliment de l’antiguitat.
En el cas de treballadors adscrits al torn de cap de setmana, el dia addicional serà divendres o dilluns, segons tinga establit el torn de divendres a diumenge o de dissabte a dilluns respectivament.
En tot cas les vacances podran disfrutar-se en diversos períodes i fins al 15 de gener de l’exercici següent.

2. Els períodes de vacances es disfrutaran preferentment en els mesos de Juny, Juliol, Agost i Setembre.
L’assignació del període de vacances, es procurarà realitzar-la de mutu acord tenint en compte els criteris seguents:
– Supeditació a les necessitats de la producció.
– Voluntat manifestada pel treballador.
– En cas de col·lisió d’interessos, es donarà preferència als treballadors amb fills en edat escolar quan es vullga fer coincidir les seues vacances amb les dels seus fills.

3. Si fixat el període vacacional d’un treballador este es trobara en situació de baixa per IT en el moment d’iniciar-se les vacances, tindrà dret a un nou període vacacional per una sola vegada equivalent al temps que coincidisca la situació laboral de baixa per IT amb les vacances, el qual serà fixat per l’empresa una vegada obtinguda l’alta i d’acord amb les necessitats de producció i, en tot cas, dins el límit màxim de 15 de gener de l’exercici següent.

4. Si la situació de baixa per IT a què es referix l’apartat anterior, es derivara de l’embaràs, el part o la lactància natural o amb el període de suspensió del contracte de treball previst en l’Article 48.4 de l’Estatut dels Treballadors, es tindrà dret a disfrutar les vacances en data distinta encara que haja acabat l’any natural.

5. L’assignació del període de vacances cal fer-la amb dos mesos d’antelació al seu inici.

6. Els empleats que ingressen o causen baixa l’any natural que corresponga tindran el període de vacances proporcional al temps a treballar o treballat. Les fraccions de mes seran equivalents a mes complet quan estes siguen superiors a dèsset dies. En el cas que existisca canvi de categoria en el mateix any, les vacances es retribuiran proporcionalment al temps treballat en cada una d’elles.