ESTATUT DELS TREBALLADORS

Art. 8, apartat 3, paràgraf a)

a) L'empresari lliurarà a la representació legal dels treballadors una còpia bàsica de tots els contractes que s’hagen celebrat per escrit, a excepció dels contractes de relació laboral especial d'alta direcció sobre els quals s'estableix el deure de notificació a la representació legal dels treballadors (49) (50).
Per tal de comprovar l'adequació del contingut del contracte a la legalitat vigent, aquesta còpia bàsica contindrà totes les dades del contracte a excepció del nombre del document nacional d'identitat, el domicili, l'estat civil i qualsevol altre que, d'acord amb la Llei Orgànica 1/1982, de 5 de maig, poguera afectar a la intimitat personal.

La còpia bàsica serà lliurada per l'empresari, en un termini no superior a deu dies des de la formalització del contracte, als representants legals dels treballadors, els qui la firmaran a efectes d'acreditar que s'ha produït el lliurament. Posteriorment, aquesta còpia bàsica s'enviarà a l'oficina d'ocupació. Quan no existesca representació legal dels treballadors també haurà de formalitzar-se còpia bàsica i remetre-la a l'oficina d'ocupació.

En els contractes subjectes a l'obligació de registre a l'Institut Nacional d'ocupació la còpia bàsica es remetrà, junt amb el contracte, a l'oficina d'ocupació. En els restants supòsits es remetrà exclusivament la còpia bàsica.

(49) Sobre la constitucionalitat d'aquestes previsions, cf. Sentència 142/1993, de 22 d'abril (BOE de 28 de maig), del Tribunal Constitucional.
(50) Per a un supòsit especial d'extensió d'aquesta obligació d'informació, cf. Art. 9 de la Llei 14/1994, d'1 de juny (§ 2.4).